Scroll naar beneden voor de menukaart
Wij werken zoveel mogelijk met dagverse producten van regionale en biologische oorsprong, Aangevuld met wildpluk en eigen teelt. Bij voorkeur maken we alles zelf: vers getrokken bouillon, zelf gerookte zalm en ingemaakte groentes.
De keuken is geopend vanaf 12.00 – 15.00 uur voor de lunch en vanaf 17.30 uur voor het diner. Reserveren is op vrijdag en zaterdag gewenst, op doordeweekse dagen is er altijd wel ruimte voor een spontaan diner.
Reserveren kan telefonisch (0592) 385 002, per email, of via ons contactformulier
Kies uit onderstaande gerechten en stel zelf uw menu samen...
Brood met boter en Spaanse olijfolie van Pobill Ecologics + 6,50
Flan van spinazie | geitenkaas | knoflook crouton | walnoten
Zalmtartaar | courgette | rode ui | mihoen
Brioche | pastrami | zuurkool | gerookte knoflook | rode kool chutney
Geroosterde ossenhaas | peterseliemayo | radijs | taugé | oosterse dressing
Linzensoep | bladpeterselie | crème fraîche
Bouillon van ossenstaart | prei | paddenstoelen
Gestoofd varkenswangetje |risotto | krokante kruiden
Curry van pompoen | kokos | kerrie | gnocchi van tomaat en rozemarijn
Andijviestamppotje | kabeljauw | strandkrabbensaus | doperwt | prei
Duo van eend | mandarijn | abrikoos | pompoen
Gepekelde varkenshaas | zuurkool | gestoofde aardappel | groene kruidenjus
Tarte tatin van pruim | rozemarijn | perzik | yoghurt | meringue
Peer gestoofd in donker bier | panacotta | speculaas | honing | blond bier ijs
Citruscake | kokos | lemon curd | limoenblad | munt
Kaasplankje met binnen- en buitenlandse kazen
Koffie/thee met friandises + 11,00
Warme lunch • gebaseerd op de gerechten van de dinerkaart.
De keuken is geopend vanaf 12.00–15.00 uur voor de lunch.
Wisselende dagverse soep 8,50
Linzensoep met bladpeterselie en crème fraîche 8,50
Bouillon van ossenstaart met prei en paddenstoelen 8,50
Witlof met blauwe kaas, peer en hazelnoot 22,50
Gerookte zalm, paprika salsa, knoflook crème en tuinkers 22,50
Geplukte eend met mandarijncompote en pompoen 22,50
Sandwich met 2 soorten biologische kaas 12,50 *
Sandwich gerookte rosbief, dadel-ui-chutney 13,50
Hummus, dukkah, rucola, olijfolie 11,50 *
Groningse weideburger, kaas, tomaat en sla 19,50
Uitsmijter Bitter en Zoet 11,50
brood met 2 gebakken eieren met ham en/of kaas
12-uurtje Bitter en Zoet 21,50
Soep van de dag, scrambled eggs met zalm, runderstoof, frisse salade
en brood kan ook gluten vrij of vegetarisch
Nachos met bosui, kaas en paprika salsa 12,50
Brood met boter en olijfolie 6,50
Koffie/thee met friandises 11,00
Vooraf:
een kopje huisgemaakte soep.
Daarna volgt de 3 laagse etagiere, met van onder naar boven:
Diverse soorten sandwiches*
*
Volgens Devonshire recept gebakken scones, met mascarpone en confiture
*
Diverse zoetigheden uit eigen bakkerij, zoals onze befaamde boterkoek, brownie, kleine taartjes, kokosmacronen
*
Geserveerd met traditioneel Engelse thee en diverse smaken biologische, fairtrade thee
Prijs € 28,50 per persoon, inclusief onbeperkt thee
We maken alles zelf, dat vergt wat voorbereiding, dus vooraf reserveren... ja, graag!
* de high tea kan ook vegetarisch gemaakt worden.
Sorry, we kunnen voor de high tea geen rekening houden met lactose-, gluten- en notenintolleranties.
En de high tea bevat (geraffineerde) suikers
Logeert u elders in Veenhuizen of omgeving en wilt u lekker uitgebreid ontbijten?
Reserveer een tafeltje en geniet van een heerlijk ontbijt met vers brood en regionale producten.
(Voor hotelgasten is het ontbijt altijd inclusief)